BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Najbrži “rastapač” masnoća

stvar-ukusa-recepti-recept-ishrana-dijeta-dorucak-foto-shutter-1430990202-655425

Spoj ovih namirnica prava je detoksikacija organizma. Ubrzat će vam metabolizam i ojačati imunitet. Težite li sagorijevanju masnoća, odaberite prirodni put. Mješavina ovih nekoliko lako dostupnih sastojaka za vaše će tijelo djelovati iznimno revitalizirajuće. Sve dobrobiti meda i više su nego poznate, a njegova kombinacija s limunom prava je bomba za zdravlje. No, u ovom je pripravku ključan “detalj” za mršavljenje jabučni ocat, a detoksikacijski posebno cimet.

Sastojci:

1 kašikica cimeta
2 kašike jabukovog ocata
1 kašike meda
1 limun
1 čaša vode

Kombinacija ovih sastojaka pomoći će vam u sagorjevanju masti, ubrzati vaš metabolizam, a njome se možete i učinkovito boriti protiv dijabetesa i krvnog pritiska.
Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i dobro ih promiješajte. Ako nemate blender, izmiksajte ih mikserom nakon što ste limun usitnili nožem (odstranite koru ako limun nije domaći). Pripravak držite u hladnjaku i pijte ga svakoga jutra po jednu kašiku na prazan želudac. Rezultati će biti ubrzo vidljivi!
Naime, limunov sok ima alkalni učinak na tijelo, a posebno pomaže u regulaciji pH i pomaže u uravnoteženju razine šećera u krvi. Što je najvažnije, sadrži vitamin C.
Jabukov ocat obiluje dobrim bakterijama i enzimima. Njegova kiselina snižava krvni pritisak za šest posto.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši


Vremenska prognoza