BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Dobro je znati!!

domacica-1376129079-10368

Postoje namirnice koje je u redu jesti kada se podgriju, ali neke ipak ne bi trebalo jer štetno djeluju na naš organizam. Neke namirnice gube hranjivu vrijednost nakon što ih podgrijete. Saznajte koje namirnice nikako ne bi trebalo da podgrijvate i jedete po drugi put! Podgrijavanje spanaća može uticati na vaše celokupno zdravlje. Preporučuje se da se spanać jede odmah nakon pripreme. Zašto? Zato što je spanać pun nitrata, kada ga podgrijete nitrati prelaze u nitrite, što ga čini kancerogenim.

Celer se uglavnom koristi za pripremu supa. Isto kao i spanać, sadrži mnogo nitrata koji prelaze u nitrite, pa ako već podgrijavate supu, izvadite celer. Isto važi i za mrkvu.

Cvekla… Ovo veoma zdravo povrće sadrži veliku količinu nitrata. Nikako je ne bi trebalo zagrijavati, jer postaje destruktivna za vaše tijelo.

Jaja mogu biti smrtonosna ako ih podgrijvate ili izlažete velikim temperaturama.

Ovo važi za podgrijavanje i kuhanih i prženih jaja.

Kada je u pitanju podgrijavanje, pečurke su najopasnija namirnica. Preporučuje se da ih konzumirate odmah nakon pripreme. Ako budete jeli gljive i slijedećeg dana, barem ih jedite hladne. Podgrijavanje pečurki može izazvati probavne probleme, pa čak i neke probleme sa srcem.

Ako podgrijavate piletinu dan nakon pripreme, to može biti problem. Problem nastaje zbog strukture proteina koja se mjenja već narednog dana. Ovo je zabrinjavajuće jer pileće meso sadrži mnogo više proteina od crvenog mesa. Preporučuje se da piletinu jedete hladnu. Ako je baš morate zagrijati, neka to bude na maloj temperaturi, duži vremenski period.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši