BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Uklonite zadebljalu kožu sa peta!

61072944-pedikura-pete-tretman-ispucala-koza

Ogrubjela i zadebljala koža na stopalima pravi je estetski problm mnogim ženama. Za sve ovo ima lijeka – super recept za ljekovitu tinkturu od samo 2 sastojka, koja će za samo dvije nedelje učiniti čuda za vaša stopala:

Sastojci: 10 tableta aspirina ili andola (od 300 mg) i 250 ml rakije (najbolje komovica) ili 70% alkohola.

Priprema: 10 tableta aspirina ili andola isitniti u prah i zaliti sa 250 ml rakije komovice ili alkoholom i ostaviti da odstoji 1-2 dana.

Tretman: Svako veče promućkajte tinkturu i umočite u nju komadić savijene gaze. Oblogu stavite na petu (žuljeve, cijela stopala…), umotajte najlon kesom i obujte čarape. Ostavite da djeluje preko noći. Ujutro operite vodom, obrišite i namažite nekom masnom kremom za noge ili glicerinom.

Nakon dvije nedelje ovog tretmana stopala i pete biće očišćeni od grube kože i naslaga. Usput, stopala možete čistiti četkom ili kamenom za pete, a poslije nanijeti kremu.

Sa ovom tinkturom mogu se tretirati i bolna mjesta kod proširenih vena (varikoza). Nakon utrljavanja, bol nestaje momentalno.

Postoji i jedan recept kojim možete da se poslužite na brzinu, kada ne možete cijelu noć da držite obloge:

Izmiješajte 5-6 usitnjenih aspirina i malo limunovog soka, tako da dobijete gustu pastu. Pastu utrljajte na stopala, prekrijte najlonom, toplim preškirom ili čarapama.

Nakon 10 minuta skinite i sve dobro istrljajte grubljom rukavicom, sunđerom ili kamenom za pete, kako biste skinuli mrtvu kožu.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši


Vremenska prognoza