BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Spriječite razvoj bolesti: Napravite ljekoviti sok

mr

Ovo lišće ima detoksikacijsko djelovanje na jetru i cijelo tijelo, a bogato je nizom drugih minerala koji pozitivno djeluju na čitav metabolizam, kao i na sprečavanje razvoja tumora.

Ovu zdravu namirnicu trebalo bi maksimalno da iskoristite. Osim samog ploda, listovi mrkve su takođe u potpunosti iskoristivi. Bogat su izvor vitamina i minerala. Prema nekim ljekovitim svojstvima, listovi su čak ljekovitiji od samog korena.

Lišće sadrži više vitamina C od korjena i više vitamina K nego ijedno drugo povrće. Ima detoksikacijsko djelovanje na jetru i cijelo tijelo, a bogato je nizom drugih minerala koji pozitivno djeluju na čitav metabolizam, kao i na sprečavanje razvoja tumora. Ima antiseptičko delovanje i efikasno je protiv zadaha, upala desni i kod zubobolje.

Listove mrkve možete da koristite u salatama i omletima. Čaj od listova mrkve je odličan za čišćenje organizma. S obzirom na ljekovito djelovanje, listovi mrkve koriste se u sokovima. Mlado lišće odlično ide uz jabuke i ostalo voće.

Sastojci za izvrstan sok za detoksikaciju: nekoliko mladih stabljika listova mrkve, 2 komada voća (jabuka, kruška…), 2 čaše vode

Sve sastojke pomješajte u blenderu i popijte svježe napravljeni sok.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši