BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Nošenje visokih peta

visoke-pete

Nošenje visokih peta nikada neće biti udobno kao kada smo u dobrim tenisicama, balerinkama ili kućnim papučama. No unatoč tome mnoge žene se neće odreći štikli i onog osjećaja nepobjedivosti koji imaju kada nose visoke pete. Iako su štikle većinom neudobne ako ih nosite dok stojite ili hodate dulji period, postoje neki trikovi koji će ih učiniti udobnijima i osjećaj će biti drastično bolji.

Izbor pete

Izbor pete na štiklama igra veliku ulogu kod kupnje cipela. Što je peta tanja i viša, to su cipele neudobnije, ali i seksepilnije. No, deblja i puna peta mnogo je stabilnija i osjećaj stajanja na njoj je lakši i manje bolan. U današnje vrijeme kada visine peta dosežu i do 20 centimetara, izbor sigurnosti bi ipak trebao biti važniji od seksepila. Nikada nećete biti više seksepilni ako ne možete hodati u cipelama koje ste obuli i ako si slomite gležanj.

Debljina đona i potpetice

Debljina samog đona igra ulogu u sigurnosti kod hodanja kao i stabilnosti prilikom istoga. Ako je đon tanak, osjetit ćete svaki kamenčić na tlu i nećete imati gotovo nikakvu potporu za prste što bi moglo osim boli, dovesti i do neželjene nezgode. Također, cipele s platformom su najbolji izbor radi sigurnosti i udobnosti.

Smještaj pete

Peta bi trebala lagano ići prema unutra i to tako da je potpetica točno na sredini vaše pete. Na taj način sva težina je usmjerena na sredinu pete i stabilnost, a i udobnost su zajamčeni.

Silikonski ulošci

Cipele s visokom petom sav teret prebace na prste i prednji dio stopala što nije prirodan položaj za naša stopala. Pete su najmekši dio stopala s razlogom, da podnesu težinu i grubost podloge. Pa kada nosimo visoke pete trebali bi osigurati dobru podlogu za prste i prednji dio stopala. Silikonski jastučići su najbolji izbor za to.

Odgovarajući broj

Mnoge žene kada je riječ o cipelama ne prežu pred time da kupe manji broj ili veći samo iz želje da kupe određene cipele. To nije loša ideja ako ćemo u cipelama samo sjediti, ali hodanje i stajanje u cipelama koje nam ne pristaju ravno je muc


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši


Vremenska prognoza