BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Kad muškost zakaže ( erektilna disfunkcija)

5342f1a613e9362611791ef586b35949

Svi muškarci su opterećeni time da budu najbolji ljubavnici u krevetu, a pod tim pritiskom, mnogi često pokleknu. Strah da neće biti dovoljno dobri se može pretvoriti u nemoć. Pa kako im pomoći?

Današnja istraživanja pokazuju da sve više muškaraca pati od spolne nemoći. Isto kao i žene, oni su preopterećeni poslom, pod stresom su, a svijest da žele zadovoljiti ženu na najbolji mogući način, ponekad im uz sve to stvori preveliki pritisak.

Liječnici razlikuju organsku impotenciju i psihogenu kada je uzrok neka psihička kočnica i teškoća. Stručnom analizom se utvrđuje pravi uzrok impotencije i onda se određuje terapija.

Mlade dečke, koji žele biti veliki ljubavnici, imaju strah od prerane ejakulacije i brine ih njihova dimenzija spolovila. Mnogim mladićima ti strahovi ograničavaju u uživanju. Što prije ih se riješe, prije će moći neometano uživati u ljubavnom činu.

Njihovi strahovi su da ako im je spolovilo premalo da neće moći zadovoljiti ženu. To, naravno nije istina jer ženski orgazam najviše ovisi o stimulaciji klitorisa, a ne o veličini njihovog spolovila. Malim spolovilom se smatra onaj koji je u stanju erekcije manji od 14 centimetara.

Mit je da veličina muškog spolnog organa ovisi o muškarčevoj veličini, konstituciji i težini. U tom smislu, doista ne postoji pravilo.

Mišljenje da se seksualna moć mjeri brojem spolnih odnosa u kratkom vremenu je mit koji treba osporiti. Najmanje je bitno koliko se brzo može postići orgazam. Žene ne očekuju od muškarca tjelovježbu, nego užitak. U nekoliko sati dvadesetogodišnjaci mogu imati otprilike četiri ejakulacije.

Ako se ponekad dogodi impotencija, partnerica bi trebala tu pomoći. Ako partner u toku odnosa gubi erekciju ili ne može postići orgazam, bitno je da partnerica pokaže razumijevanje i nježnost. Ona ne bi smjela pomisliti da je to zbog nje i da mu nije privlačna. Na razgovoru o tome, ne biste trebale inzistirati jer oni doista ne vole govoriti o tome. Dajte muškarcu psihički predah i uzmite stvar u svoje ruke.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši