BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Kako najbrže ostvariti trudnoću

 

trudnocaNekim parovima se trudnoća dogoditi toliko brzo i prirodno da ne znaju što ih je uopće snašlo, no, nekim parovima ipak treba duža priprema i trud da bi došlo do željene trudnoće.

Sve žene koje imaju redovite menstruacije budu plodne u ciklusu do 48 sati i to u vrijeme kada ovuliraju. Dobro je znati kada vam je vrijeme ovulacije kako biste se s partnerom mogli baciti na posao jer unutar jednog ciklusa imate samo jedan do dva dana da uspijete ostvariti trudnoću.

Ako je ciklus normalan, ovulacija bi trebala biti četrnaesti dan ciklusa, no ona se može dogoditi i u rasponu od 12 do 16 dana. Ako menstrualni ciklus nije redovit, onda je puno teže predvidjeti ovulaciju, ali ipak, dobra stvar je što postoje različite metode kojima se može predvidjeti kada nastupa ovulacija.

Najstarija metoda je praćenje iscjetka iz rodnice jer za vrijeme ovulacije, zdrave žene će imati puno jači iscjedak nego inače. Poznata je i prirodna metoda mjerenja bazalne temperature. Kada ovuliramo temperatura rodnice raste pa se i tako mogu odrediti plodni i neplodni dani.

 Kada saznate da ovulirate, morate se baviti na posao. Bilo bi dobro imati spolne odnose, tri dana prije ovulacije i za vrijeme ovulacije. Doduše, nekim ženama se dogodilo da su ostale trudne i šest dana nakon seksualnog odnosa jer spermiji žive ipak puno duže u rodnici no što traje ovulacija.

Ako ne znate kada vam je ovulacija, tada je rješenje spolni odnos svaki drugi dan i ne možete pogriješiti. Svaki drugi dan će biti nove zdrave sperme koja će čekati vrijeme ovulacije. Možete vi imati odnose i češće, ali to vam neće povećati vjerojatnost trudnoće, ali neće niti škoditi. Ne treba niti apstinirati od spolnog odnosa prije ovulacije jer bi onda partner mogao imati puno mrtve sperme koja vam neće biti od koristi.

Provedena su istraživanja koja su dokazala da ležanje petnaest minuta nakon spolnog odnosa povećava šanse za trudnoćom do pedeset posto u odnosu na žene koje odmah ustanu pa im većina toga iscuri odmah van. Za bržu trudnoću u određenim pozama ne postoje nikakvi naučni dokazi.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši