BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Kako pomoći depresivnoj osobi?

sl_071115164057

Iako mislimo da znamo sve o depresiji, nije baš tako. Velik broj ljudi je danas pogođeno depresijom i osjećajem iscrpljenosti. Ovo osjetljivo stanje duše se može izliječiti kratkim odmorom, no, samo ako je riječ o stresu koji možda proživljavate na poslu.

Ako se radi o pravoj depresiji, to možda neće pomoći jer korisnost odmora ovisi i stanju osobe. Ako je osoba melankolična odmor može biti možda samo kontraproduktivan i navesti osobu da se još više povuče u sebe. Treba dobro upoznati problem da bi se našlo pravo rješenje za izlazak iz depresije.

Ako je osoba iscrpljena, treba pokazati veliku strpljivost za tu osobu. Takva osoba će imati velike koristi od vašeg strpljivog pristupa. No, ne treba pretjerivati jer dok ste vi pretjerano strpljivi, depresivna osoba može otići dublje u ponor i zatvoriti se u krug iz kojeg će još teže izaći.

Depresija se može vidjeti kod osobe ako joj je smanjen apetit, no isto tako, depresivna osoba može početi jesti sve što joj dođe pod ruku. Češće se događa taj gubitak apetita pod osjećajem tjeskobe, no sve češće se događaju i slučajevi debljanja u stanju potištenosti.

Depresivnoj osobi treba naći zanimaciju i razbibrigu. To nije baš lako postići jer takva osoba nema volju nizašto, čak niti za stvarima koje su je prije veselile i privlačile. Pokušajte joj naći aktivnost koja će je izvući iz bezvolja, ali naoružajte se velikim strpljenjem.

Depresivnim osobama uvijek dobro dođe putovanje. Udaljavanje od situacije koja ih tišti dobro će doći osobi u depresiji. Suočavanje sa svakodnevnim situacijama samo produbljuju depresiju i udaljavanje od toga će ipak malo razbiti tu jednoličnost. Putovanje možda neće nužno poboljšati situaciju, ali dobri su izgledi da je poboljša.

Postoje lijekovi koji djeluju na psihičko stanje i raspoloženje. Ali, oni se moraju koristiti s oprezom i uz liječnički nadzor. Depresija jednako pogađa oba spola i manifesira se na jednak način


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši