BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Kako spriječiti strije

 strije

Velika većina žena i pokoji muškarac tijekom svog života dobiju strije. One se ne mogu potpuno ukloniti, no ipak, mogu se malo ublažiti jer one su zapravo kao ožiljak. One nemaju kolagen i elastična vlakna. Za uklanjanje strija ne postoji instant rješenje i taj proces nije jednostavan.

Strije su oštećeno vezivno tkivo koje je nastalo zbog prebrzog rastezanja kože. Strije najčešće dobiju žene u trudnoći, no mogu ih dobiti i osobe koje su se naglo udebljale ili izgubile težinu te osobe koje su brzo narasle. Neke žene imaju sreću pa nikada neće dobiti strije zahvaljujući svojoj dobroj genetskog predispoziciji.

Kao što smo rekli, strije se mogu pojaviti kod ljudi koji se naglo udebljaju ili smršave, no najčešće će ih dobiti trudnice. Za prevenciju strija bi žene trebale koristiti proizvode protiv strija prije same trudnoće. Ako uvijek održavate kožu hidratiziranom, to će vašu kožu zaštititi od mnogih problema. Ako je koža hidratizirana, pore će biti detoksicirane i vratit će se elastičnost pa će se smanjiti mogućnost pojave strija.

Kod djece će se strije rijetko pojaviti, no kod adolescenata u odrastanju se mogu pojaviti. Ta učestala pojava se događa zbog naglog rasta. Strije će se najčešće javiti na području bokova, trbuhu, grudima, stražnjici i nadlaktici. Svi bi trebali koristiti preparate za njegu kože poslije tuširanja kako bi pojačali elastičnost kože. Dobro je koristiti preparate s vitaminom C, voćnu kiselinu i preparate s retinoidima, no njih ne bi trebale koristiti trudnice.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši