BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Maca – ljekovitost čudesne biljke

  maca

Žene u menopauzi prolaze kroz različite hormonalne promjene, pa mnoge posežu za raznim rješenjima kako bi si olakšale tegobe. Jedan od odličnih saveznika u borbi s tegobama menopauze je peruanska biljka Maca!

Maca je sinonim za vitalnost, izdržljivost, otpornost i zdravlje. Prah mace radi se od korijena ove peruanske biljke, a ženama u menopauzi olakšava mnoge tegobe jer održava hormonalnu ravnotežu. Kažu da ima toliko pozitivnih učinaka na ljudsko tijelo da ih je teško nabrojati.

Bogata je vitaminima i mineralima, a pozitivno utječe na lučenje hormona, povećava hormonalnu ravnotežu i povećava psihofizičku energiju. Dobro djeluje na razinu stresa pa fizički, emocionalni, biološki i kemijski stres drži pod kontrolom. Ova biljka je poznati prirodni afrodizijak, a jača i imunološki sistem.

Mnogim ženama za vrijeme menopauze nisu pomagale nikakve terapije pa su naučnici tražili alternativno rješenje u ublažavanju njihovih tegoba. Otkrili su da biljca maca donosi pozitivne rezultate na različitim poljima i kažu da ova biljka stvara otpor na stres u svim oblicima.

Žene koje koriste potpuno prirodnu macu u obliku praha, slaže se da osjećaju pozitivan učinak na simptome menopauze. Raspoloženje im nije toliko promjenjivo, osjećaju puno rjeđe valunge ili ih uopće nemaju, više nemaju osjećaj bezvoljnosti, ne znoje se nekontrolirano i imaju puno mirniji san.

Biljka maca nije samo još jedan dodatak prehrani u moru dodataka, nego je doista učinkovita alternativa različitim dodacima koje nam danas tržište nudi. Korijen mace se melje i suši te ima iste omjere hranjivih vrijednosti koje je priroda napravila. Macu možete kupiti u specijaliziranim biljnim trgovinama i na web shopu za dodatke prehrani.

Prah mace možete konzumirati sa vodom ili sokom tako da u čašu od dva decilitra umiješate žlicu praha pa popijete. Možda će vam isprva biti neobičan i gorkast okus, no svakako preporučujemo da redoviti pijete ovaj prah jednom dnevno i osjetit ćete brojne pozitivne učinke na vaš organizam. Ovu biljku mogu konzumirati svi, ne samo žene u menopauzi.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši