BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Napravite prirodni dezodorans

dezodorans1

Otići u trgovinu po dezodorans vjerojatno je jednostavnije nego ga proizvesti čak i kada je proizvesti ga jednostavno kao u našem slučaju. Zato ćemo navesti prednosti izrade vlastitog i ne-štetnog dezodoransa.
Ovim receptom dobiti ćete prirodni dezodorans koji će vas štititi od neugodnog mirisa znojenja bolje od dezodoransa koji možete kupiti u trgovini. Pri tome ćete uštedjeti u odnosu na cijenu koju ćete platiti u trgovini. Dobit ćete dezodorans koji ne sadrži štetne sadržaje koji povećavaju rizik da se razbolite. Zvuči vam kao reklama iz Top Shopa? Bez brige, ništa vam ne prodajemo.

Spremni? Slijede upute za zdravi, domaći i prirodni dezodorans.

Sastojci

  • soda bikarbona– možete je nabaviti u apoteci
  • kukuruzni škrob- ako ga već nemate u ostavi (koristi se često za kuhanje),
  • maslinovo ulje

Kako napraviti dezodorans?

Uzmite zdjelu i u nju istresite sastojke u sljedećem omjeru: 1 kašikica soda bikarbone na 2 kašikice kukuruznog škroba. Dodajte par kapi maslinovog ulja. Sve dobro promiješate. Dobit ćete praškastu smjesu. Stavite je u zatvorenu posudu. Čestitamo, 100% prirodni dezodorans je gotov.

Nakon tuširanja stavite u ruku malo smijese i utrljajte pod pazuha.

Maslinovo ulje nije obavezan sastojak, dezodorans će biti jednako efikasan ako upotrijebite samo soda bikarbonu i kukuruzni škrob. No, maslinovo ulje zgrušava smjesu, a i blagotvorno djeluje na kožu pa ga preporučamo. Ako želite da vam dezodorans fino miriše, jer ovaj koji vam nudimo nema miris osim malo po maslinovom ulju, u smjesu dodajte par kapi eteričnog ulja po izboru i promiješajte.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši