BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Prepoznajte pravo eterično ulje

lavender oil in a blue glass bottle and flowers horizontal

Nemojte se zavaravati kada uđete u predivno uređen dućan gdje sve miriši na wellness i spa, sve lijepo prirodno izgleda, a oko vas samo natpisi 100 posto iz prirode, 100 posto eterično čisto ulje, razne aromaterapijske mješavine i tako dalje, da je to zaista tako.

Osobe koji nisu laici u tim stvarima, ne treba puno da prilikom kupovine nekog prirodnog ulja, malo pogledaju po dućanu i otkriju o čemu je zapravo riječ. Doduše, najveći broj potrošača eteričnih ulja ih koristi da bi aromatizirali prostore. Oni malo hrabriji će se odlučiti koristiti ga za kućnu masažu i inhalaciju, a oni koji se još više bave time će se odlučiti i sami izrađivati ulje.

Koja god bila vaša namjera u korištenju ovakvih pripravaka, bitno je znati što kupujete i što plaćate. Ne nasjedajte na nekvalitetna ulja i muljaže te prepoznajte ona loše kvalitete.

Sljedeći put kada uđete u dućan i vidite proizvod na kojemu je naznačeno 100 posto prirodno čisto eterično ulje, upalite alarm. Ako neka firma za koju niste nikada čuli ima natpis 100 posto prirodno ulje hrvatske kvalitete, a tamo pronađete još ulja kako što je sandal, ylang ylang i palmarosa, ok, dio ulja vjerojatno je iz iz hrvatske proizvodnje, no ostalo je uvezeno u rinfuzi pa su ga pretočili u manje bočice. Takva ulja su najčešće nekvalitetna.

Eterična ulja zbog svojih kemijskih spojeva moraju biti pakirana u bočice sa tamnim staklom pa ako vidite da je neko ulje pakirano u plastici ili bijelim bočicama, znajte da je izgubilo svoja hranjiva svojstva.

Ako na bočici piše da se u tom eteričnom ulju nalaze i mirisi jagode, jabuke ili nekog egzotičnog voća, tu nema ništa prirodno, radi se o sintetskim spojevima. Na bočicama bi također trebalo pisati zemlja porijekla, kako je uzgojeno i dobiveno.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši