BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Prirodni borci protiv tumora

16288052765757eab65a15e390565466_v4 big

Tumori, benigni ili maligni svakako su kompleksne bolesti, ali je važno shvatiti da neki od njih imaju „neprijatelje“ u prirodi. Evo nekoliko vrlo jednostavnih načina koji mogu pomoći u liječenju kancerogenih oboljenja, uz redovne terapije i konsultacije sa vašim ljekarom.

Sangvinarija

To je biljka koja raste u u evropskom delu Rusije, Ukrajini, i na Kavkazu, a sadrži alkaloid pod nazivom sangvinarin. On ubija ćelije raka i ne uništava zdrave ćelije.
Može se uzimati oralno i nanositi na kožu kao lijek protiv kožnih i drugih spoljašnjih oblika raka.

Gljiva čaga

Pokazalo se da čaga menja imunološki sistem i sadrži mnoga antikancerogena svojstva, pa se smatra prirodnim borcem protiv tumora zahvaljujući betulinskoj kiselini, koja sprečava razvoj raka i uništava kancerogene stanice, pritom ne oštećujući zdrave.

Djeluje protiv raka dojke, jajnika, grlića materice, prostate, pluća, želuca, slezine, mozga i timusa, te leukemije, melanoma i limfoma (u apotekama i prodavnicama zdrave hrane postoje preparati već pripremljeni sa ovom biljkom).

Lan

Kombinacija lanenog ulja i mladog neiscjeđenog sira donosi tijelu esencijalne masne kiseline i lipo-proteine koje reduciraju tumore i obnavljaju zdravlje.

Brokoli

Izdanci brokoli u sebi sadrže sulforofane, koji ne samo da ubijaju ćelije raka već i zaustavljaju njihov rast i širenje po tijelu, i to za mnoge vrste raka. Najbolje je uzimati jednom dnevno čašu soka od ove biljke.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši