BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Remedium Tuzla 2016: Memorial zdravstvena grupacija u BiH već tri godine

emina m

Inovacije i  trendovi u modernoj medicini: Jedinstvena sajamska manifestacija Remedium namjenjena je zdravstvenim radnicima i uposlenicima zdravstvenog sektora u najširem smislu. Sajam  na ovaj način,  stvara snažnije veže između zdravstvene struke, renomiranih proizvođača i distributera lijekova, medicinske opreme i potrošnog materijala, predstavnika zavoda zdravstvenog osiguranja, kreatora zdravstvene politike i onih koji se njenom sprovedbom svakodnevno bave.

U dva dana koliko traje ( 3-4 Juni Hotel Tuzla) veliki broj ljekara različitih specijalnosti  će aktivno uzeti učešće na ovom sajmu u svojstvu predavača ali i ostvarivanja novih kontakata sa drugim instiucijama.

Na sajmu su po drugi put prisutni i predstavnici  Memorial zdravstvene grupacije iz Turske Dr. Emina Frljak, Balkanski regionalni predstavnik i menadžer Sarajevo office-a  „Memorial Hospital Group“

„Memorial zdravstvena grupacija je prisutna na tržištu BiH već tri godine. Što se tiče samog Remediuma, sajma medicine već drugu godinu za redom smo prisutni. Dolazimo čisto da se prezentujemo, da prezentujemo svoje usluge i šta nudimo u našim bolnicama u Istanbulu. Naši profesori održavaju naučno-stručna predavanja kako bi predstavili svoj rad medicinskim stručnjacima iz BiH. Već sada imamo veliki broj pacijenata koji se liječe u našim ustanovama širom Turske. Kada govorimo koji su to pacijenti možemo spomenuti da su to uglavnom pacijenti transplantacijske medicine, kardio-hirurški pacijenti i pacijenti iz područja onkologije, odnosno neurohirurgije. Kao što sam već spomenula, imamo veliki broj pacijenata koji se tiče transplantacije, budući da je u BiH mali broj tih zahvata moguće obaviti. Imamo saradnju i sa Federalnim zavodom zdravstvenog osiguranja, tako da se svi pacijenti koji se ne mogu liječiti u FBiH, našim ugovorom to mogu uraditi u našim ustanovama na teret FZZO”.

Što se tiče saradnje, kako je naglasila Frljak  već su napravili ugovore sa nekim od Kliničkih centara,a  to su prvenstveno KCU Sarajevo  i UKC Tuzla.

Ugovori se prvenstveno oslanjaju na edukacije, tako da mi nudimo svim zdravstvenim radnicima mogućnost besplatne edukacije u našim ustanovama. To znači da svi ljekari zainteresovani za program edukacije treba da se jave svom kliničkom centru i da stupe sa nama u kontakt kako bismo osigurali sam program edukacije. Fleksibilni smo po trajanju edukacije, ona može da traje od petnaest do mjesec dana. Što se tiče oblasti na koje se naslanjamo apsolutno gdje god se pokaže potreba medicinskog kadra za edukacijom iz bilo koje oblasti mi smo tu na raspolaganju. Takođe, naši profesori već su stupili u kontakt sa kliničkim centrima i stavili su se na raspolaganje gdje nudimo da neke operativne zahvate zajedno radimo. Samim time veća je mogućnost , da veći broj ljekara prisustvuje operativnim zahvatima i nauči neke nove metode rada“.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši