BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Evo zašto je limun jači od raka

limun-1400952414-36748
Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na čiste i tumore. Povoljno utiče na sve oblike raka a posebno raka pluća, dojke, prostate, debelog crijeva i pankreasa.

Limun i rak, tačnije limun kao lijek protiv raka jeste jedna od najnovijih vesti iz savremene medicine. Naime, američki naučni institut za zdravlje u Baltimoru, Merilend, nedavno je objavio da je limun moćan prirodni proizvod za uništavanje kancerogenih ćelija. Utvrđeno je da je limun čak 10.000 puta snažniji od hemoterapije a što je veoma bitno, pri tom ne utiče na zdrave ćelije. Jedino što jos uvijek nije objavljeno o kojoj se količini limuna radi. Bez obzira na to, da je limun kao moćan antioksidans dokazani lijek protiv raznih vrsta bolesti pa i raka, poznato je vijekovima u nazad. Bijeli luk i limun su osnovni sastojci starog tibetanskog lijeka, nastalog pre više od 2000 godina za koji se zna, da između ostalog, spriječava nastanak tumora.

Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na čiste i tumore. Povoljno utiče na sve oblike raka a posebno raka pluća, dojke, prostate, debelog creva i pankreasa. Limun i zeleni čaj – poznato je da katehini u zelenom čaju smanjuju mogućnost od pojave raka i infarkta a naučnici sa američkog Univerziteta Purdue, pokazali su da se pozitivno dejstvo zelenog čaja povećava dodavanjem limunovog soka (pretezno zbog C vitamina).Zeleni čaj sa limunom učinice da organizam bolje apsorbuje katehine.

Još nešto o limunu – vitamin C popravlja imunitet organizma i usporava proces starenja, dok limunska kiselina neutrališe otrovne materije iz organizma, olakšava varenje i pospješuje sagorjevanje masti. Selen ima antidepresivno dejstvo.

Na sreću, limun se može upotrebljavati tokom cijele godine i to u različitim oblicima: kao limunada, dodatak čajevima, sokovima, sosovima, corbama, slatkim i slanim kolačima, uz ribu, meso…

Ne zaboravite da je i kora od limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore limuna ima antiseptičko dejstvo a flavonoidi podsticu razmjenu kiseonika u tijelu.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši