BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Oprezno sa lijekovima u trudnoći!

trudnica-u-crvenom

Trudnoća je posebno stanje gdje postoji niz pravila kojih bi se svaka trudnica trebala pridržavati, a sve kako bi sačuvala svoje i zdravlje još nerođene bebe. Uz pomoć brojnih ljekara i drugih stručnjaka devet mjeseci može proći u najboljem redu sve do trenutka kada vaša beba treba doći na svijet.

Iako je trudnoća drugo stanje gdje se žene ipak moraju puno toga odreći kao što su neke sportske aktivnosti, to ne znači da trebaju živjeti pod staklenim zvonom i cijelo vrijeme u strahu kako bi im se nešto moglo dogoditi. Stres nije dobar za nikoga, a pogotovo ne za ženu koja u sebi nosi još jedan život.

Problem je što žene tijekom trudnoće ne smiju konzumirati mnoge lijekove i to im otežava proces liječenja, a teško je očekivati da će se uspjeti zaštititi od svih prehlada, pa je zbog toga potrebno pronaći alternativne metode uz koje će put prema oporavku biti kraći.

Žene tokom 40 sedmica dok čekaju rođenje djeteta trebaju paziti da se više orijentiraju na metode s kojima će poboljšati kvalitetu življenja te tako ni na koji način neće ugroziti zdravlje nerođenog djeteta.

Prirodne metode pokazale su se učinkovitim i kod liječenja neugodnih glavobolja. Pokušajte uz pomoć palca i kažiprsta masirati čelo te tako barem malo ublažiti neugodnu bol. Trudnice isto mogu pokušati.

Mogu se osloniti na pomoć ukućana kako bi im izmasirali ramena i barem malo smanjili pritisak koji osjećaju. Od prirodnih metoda za ublažavanje glavobolja savjetuje se i topli oblog na području oko nosa.

Ali ako nemaju snage ili je bol postala nepodnošljiva, može im pomoći paracetamol. One jednostavno ne mogu samo tako posegnuti za tabletom koju pronađu u ormariću, trebaju provjeriti je li sigurna za njih i dojilje, a ukoliko nisu sigurne tada je najbolje savjetovati se s liječnikom.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši