BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Kako spriječiti urinarnu infekciju

 donje-rublje

Jedna od najčešćih infekcija kod žena je urinarna infekcija, koja ako se ne liječi se može proširiti na reproduktivne organe i uzrokovati ozbiljne komplikacije. Simptomi urinarne infekcije su čest poriv za mokrenjem, osjećaj žarenja i peckanja, pojava sukrvice, bolovi, povišena temperatura i grčevi.

Ako osjetite jedan ili sve simptome trebali biste posjetiti ljekara. Ovisno od infekcije, nekada se samo zaliječimo čajevima i simptomi se smire dok se infekcija unutra širi. Kod simptoma upale mjehura uvijek je potrebno otići doktoru. Pročitajte u nastavku na što morate pripaziti i kako ćete spriječiti nastanak urinarne infekcije.

Brišite se od naprijed prema natrag

Brisanjem od naprijed prema natrag štitimo se od unosa bakterija s analnog područja u genitalni dio i mokraćnu cijev. Uvijek se brišite tako i nakon male i nakon velike nužde i nikada s istim komadom papira dva puta.

Mijenjajte kupaći kostim nakon kupanja

Mokar kupaći kostim plodno je tlo za stvaranje bakterija i gljivica. Ako ste osjetljiviji na urinarne i vaginalne infekcije preporučujemo vam da nakon izlaska iz bazena ili mora jednostavno promijenite kupaći i poštedite se moguće infekcije koja će vam pokvariti godišnji odmor i narušiti zdravlje.

Pijte više tekućine radi ispiranja mjehura

Ako se mokraća zadržava u mjehuru bakterije će se namnožiti  i stvoriti infekciju i upalu. Da biste to izbjegli konzumirajte dosta tekućine i tako ćete isprati mjehur. Za mjehur se kaže da voli kiselo, tako da je limunada izvrsno piće za zdrav mjehur.

Urinirajte nakon seksualnog odnosa

Tokom seksualnog odnosa bakterije se mogu prenijeti s analnog područja, a također prenose se bakterije s partnera. Zbog položaja mokraćne cijevi kod žene bakterije s lakoćom ulaze u tijelo. Radi toga je potrebno pomokriti se nakon seksualnog odnosa da bakterije s mokraćom budu isprane van.

Nosite pamučno donje rublje


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši