BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Prirodne maske protiv bora

maske-na-licu

Ako razmišljate o kupnji kreme protiv bora zastanite na trenutak. Možda su bore već zauzele svoje položaje na vašem licu, a možda su tek krenule u napad, no još nije kasno za prirodno rješenje i lijek protiv bora. Sastojci iz prirode uvijek donose rješenje svih problema samo ga moramo malo dulje čekati. Ali bolje je pričekati koji mjesec kako bi vidjeli rezultate nego koristiti umjetne kemikalije i tko zna koje otrove u njima.

Mrkva i jaja

Izmiksajte jednu mrkvu i u nju dodajte jedno jaje. Dobro sve izmiješajte i dodajte nekoliko kapi maslinova ulja. Masku ostavite u frižideru da se ohladi pola sata, a do tada lice operite dobro s toplom vodom da uklonite sve nečistoće i otvorite pore. Sada nanesite masku na lice i držite je 20 minuta do pola sata, a zatim sve operite u mlakoj vodi. Rezultate ćete primijetiti nakon mjesec dana, ali koža lica će biti mekana, nahranjena i zategnuta već nakon nekoliko primjena. Ovu masku možete stavljati na lice redovito, ali nemojte pretjerivati da vam se lice ne bi pobojalo u narančasto od mrkve.

Bjelanjci i sok od limuna

Istucite snijeg od bjelanjaka i postepeno dodajte sok od jednog limuna. Kada ste izmutili bjelanca i sok limuna ostavite u frižideru dok se smjesa ne ohladi. Sada lice pripremite za masku, operite ga i osušite. Masku držite dok se bjelanjci ne osuše na licu i ponavljajte je redovito kad god možete. Nema nuspojava, a koža će već nakon prve maske izgledati zdravo i njegovano. Manje bora primijetit ćete već nakon mjesec do dva redovite upotrebe.

Papaja i avokado

Pola papaje pomiješajte s pola avokada i malo aloe vera gela. Napravite pastu i nanesite na prethodno očišćeno lice. Ova maska se zna brzo stisnuti pa je ne možete dugo držati na licu. Ako želite držati dulje, možete dodati i malo maslinova ulja. Pet minuta je dovoljno da se svi hranjivi sastojci upiju, a koža će izgledati prekrasno nahranjeno, svježe i zategnuto.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši