BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Sokovi za jačanje imuniteta

sok-od-mrkve

Vodite li računa o zdravlju? Pazite li što jedete i koliko se krećete? Zašto su sva ova pitanja važna? Sva ona u sebi imaju zajedničku stvar i jedan cilj, a to je zdrav život. Zdrava i pravilna prehrana s vrijednim i neophodnim namirnicama nije jedini način kako se sačuvati od bolesti.

Vježbanje je još jedan od puteva kojim bi svatko od nas trebao krenuti ako to već nije dosad učinio. Pojačana aktivnost podrazumijeva puno toga pa i opuštene šetnje od barem trideset minuta tri do četiri puta tjedno, a za one zahtjevnije tu su teretane, grupno vježbanje kao što je aerobic i slično.Uravnotežena prehrana i aktivnost daju dobitnu kombinaciju koja se pokazala provjerenom kada je u pitanju bolja kvaliteta života. Postoji li još nešto?

Pored hrane bogate vitaminima i minerala tu je još jedan način kako si svatko od nas može pomoći, a pogotovo oni koji nemaju naviku jesti puno voća ili povrća. Rješenje dolazi u obliku sokova koji mogu piti djeca i odrasli, a pogotovo djeca koju se teško može nagovoriti da pojedu jabuku ili mrkvu.

Sokovnik je dobar način kako iskoristiti sve hranjive vrijednosti od zdravih namirnica, a iako dobar dio ostane vani, opet u soku će se pronaći toliko potrebni vitamini bez kojih je nemoguće zamisliti borbu protiv bilo koje bolesti.

Teško je zamisliti izbjegavanje prehlada bez jakog imuniteta. Bilo bi dobro u prirodne sokove uključiti namirnice bogate C vitaminom poput jabuke i kivija.

Zašto je jabuka dobra i zbog čega bi ju trebalo čim više konzumirati? Nutricionisti preporučuju prirodni sok od jabuke uz pomoć kojeg ćete pored jakog imuniteta sniziti razinu holesterola te pomoći radu srca i olakšati izbacivanje otrova iz crijeva.

Sok od mrkve je nezaobilazan za zdravlje i jaki imunitet, a pored toga pomaže za ljepotu noktiju i kose. Mrkva je odlična za bolji vod te lijepu boju kože, a ne treba zanemariti kako obiluje kalcijem, magnezijem, folnom kiselinom i betakarotenom. Za jači dojam sok možete obogatiti i s malo limuna.

Celer, paradajz, mrkva… Na vama je da odaberete voće i povrće koje želite i od ovih namirnica uzmete samo najbolje i u potpunosti iskoristite ljekovitost kako bi poboljšali kvalitetu svog života.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši