BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Pijte “mršavu vodu” i očistite organizam

devojka-pije-limunadu-1470295499-93648
Kada već pijete velike količine vode tokom dana, zašto je ne biste obogatili sa malim dodatkom i tako smršali

Sve što vam je potrebno za brzi letnji detoks je “mršava voda” koja se sastoji od jednog litra obične vode, jednog krastavca i jednog limuna.

Priprema: Operite i isjecajte krastavac na tanke kružiće (ne skidajte koru), limun dobro operite i sok iscjedite pa sve to dodajte u 1 litar hladne vode.

Pustite neka se voda obogaćena limunom i krastavcem dobro ohladi u frižideru i u toku dana polako ispijajte ovo osvježavajuće piće.

Krastavac je poznat kako prirodni čistač organizma. Sadrži značajne količine kalijuma, minerala koji je odgovoran za uspostavljanje ravnoteže soli u organizmu. Takođe, sadrži vlakna, što dovodi do boljeg varenja i sprečavanja zatvora.

Limun stimuliše rad jetre i podstiče detoksikaciju organizma. On je bazna namirnica i stoga je veoma  dobar pri uspostavljanju ravnoteže organizma. Visok stepen C vitamina, kako u limunu tako i u krastavcu, stvoriće dobru podlogu za jačanje imuniteta.

Bitno je da tokom dana popijete ovu vodu, a drugi dan pravite novu količinu. Ukoliko ste žedni, pijte i drugu vodu, ali je važno da mršava voda bude potrošena u toku dana. Ovaj tretman ponavljajte koliko god puta hoćete, ali je zdravo barem jednom nedeljno da napravite mršavu vodu i ispijete je.

U koliko sprovodite detoksikaciju jednom nedeljno, važno je da se trudite da taj dan jedete samo svježe voće i svježe povrće koje nije termički obrađeno.

Jednostavno uzmite jedan dan i pročistite organizam i posle nemate razloga da se bojite bolesti.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši