BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Trikovi za ublažavanje tegoba bez lijekova

61200392

Kada smo bolesni ili nas nešto boli, prvo posežemo za lijekovima. Međutim, postoji nekoliko trikova koje možemo primjeniti da ublažimo tegobe bez lijekova. U prethodnom postu “Prirodni lijekovi koje možete naći u kući” već smo pisali o nekim trikovima, a u ovom postu vam predstavljamo nove trikove za ublažavanje tegova bez lijekova.

Glavobolja

Glavobolja nestaje skoro odmah ukoliko popijete 2 čaše energetskog pića . Bonus za korišćenje tog pića je i to što nema neprijatnih nuspojava.

Opekotine

Colgate pasta za zube je odličan melem za opekotine.

Zapušen nos

U otpušavanju nosa vam može pomoći sisanje nekoliko jakih pepermint bombona.

Bol u mišićima tokom gripa

Pomenuta tegoba se može ublažiti mješavinom 1 supene kašike rena i 1 čaše maslinovog ulja. Kada pomJešate ova dva sastojka, ostavite mJešavinu da odstoji 30 minuta, a zatim mJešavinom izmasirajte bolne mišiće.

Bol u grlu

PomJešajte 1/4 čaše sirćeta sa 1/4 čaše meda i uzimajte 1 supenu kašiku 6 puta dnevno. Sirće ubija bakterije.

Oštećena koža

Nepravilnosti na koži treba pokriti kristalizovanim medom i zavezati nešto preko toga. Efekti se vide bukvalno preko noći. Med ubija bakterije i ubrzava oporavak kože.

Gljivična oboljenja noktiju na nogama

Da izliječite nokte na nogama od gljivica potopite noge u sredstvo za ispiranje usta.

Masnice

Na komad vate sipajte sirće, stavite na masnicu i pustite na odstoji sat vremena. Sirće smanjuje plavetnilo i ubrzava proces zalIečenja.

Puknuti plikovi

Ukoliko vam je pukao plik, kapnite na njega nekoliko kapi sredstva za ispiranje usta. Listerin je jak antiseptik i ubija bakterije.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši