BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Zloćudnim tumorima je kraj…saznajte zašto

Raznorazno046

Jedan bukvalno “topi” ćelije kancera u organizmu, dok drugi aktivira prave tačke imunog sistema i usmjerava organizam kako da se se uspjehom izbori protiv bolesti

Sjajne vesti nam stiži uz svijeta nauke. Rak je napadnut sa svih strana! Dva različita istraživačka tima otkrila su dva različita lijeka, od kojih će oba mnogo pomoći onima koji se bore s različitim vidovima ove opake bolesti.

Prvi lijek, po imenu “venetoclax” prije svega će obradovati one koji boluju od limfatične leukemije, ali ljekari vjeruju da bi ova supstanca mogla uspješno da se primjeni i kod drugih tipova kancera.

Lijek se pokazao vrlo uspješnim, jer je u 80 odsto slučajeva rak počeo da se povlači, a na kraju kliničkog ispitivanja, svaka peta osoba je bila potpuno izliječena od ovog vida leukemije, piše Guardian

Drugi lijek, IMM-101, donijeće nadu obolielima od najsmrtonosnijeg raka pankreasa, koji je na zlom glasu jer se vrtoglavom brzinom širi po organizmu i pravi metastaze.

Kako se ispostavilo, ovaj novi vid imunoterapije uspeo je da zaustavi širenje karcinogenih ćelija i to bez ikakvih posliedica po imuni sistem, što je česta mana hemioterapije i zračenja, prenosi Independent.

Nadamo se samo da će ova dva lijeka vrlo brzo stići i do naših pacijenata koji se bore sa ovim zloćudnim tumorima.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


One thought on “Zloćudnim tumorima je kraj…saznajte zašto

Komentariši