BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Da kosa lijepo miriše

miris

Lijepa kosa na ženi nije dovoljno kako bi lijepo mirisala. Nekima je teško dobiti efekt da im kosa istovremeno izgleda lijepo i divno miriše. Svoju kosu morate dobro poznavati kako bi znale što joj godi, a što uništava njezin miris.

Ako ne perete kosu barem dva puta sedmično, ona će poprimiti miris koji nije ugodan i primamljiv. Kosu morate redovito prati, kako ne bi izgubila miris, sjaj i da bi dalje bila primamljiva. Preporučuje se pranje svaka dva dana jer u suprotnom poprima neugodan miris, zbog prašine i znoja.

Neki ljudi peru i češće kosu, osobito oni koji imaju masniju i osjetljiviju kosu. Kako bi kosa bila mirisna i lijepa potrebno je često pranje jer će tako ostaviti dojam svježine, mirisa, primamljivosti i poželjnosti, osobito drugim ženama. Teško je pronaći šampon koji će odgovarati vašoj kosi, pa stoga isprobajte nekoliko dok ne pronađete idealan šampon.

Osim dobrog šampona, sjaj i ugodan miris donosi limun. Limunov sok je koristan za hranjenje kose, uništavanje peruti, a pridonosi i lijepom mirisu. Koristi se na način da se limunov sok nanese na kosu, a potom ispere šamponom.

Koristite razna mirisna ulja za kosu, a najpoznatije je ulje jasmina. Ulje jasmina stvara predivan miris kose i hranjivo je za kosu. Ricinusovo ulje je vrlo hranjivo i potiče rast kose no ne pridonosi ugodnom mirisu. Cvijeće i ružina voda također stvaraju mirisnu kosu. Sami kod kuće spravite smjesu s ružinim laticama i uljem, nanesite na kosu i pustite da odstoji oko sat vremena i nakon toga isperite šamponom.

Postoje razne maske za kosu koju možete kupiti u dućanu, ali ima i onih koje možete napraviti kod kuće. Vrlo kvalitetna i mirisna maska za kosu koju možete napraviti je ona s medom, bademovim uljem i limunom.

Pomiješajte med i bademovo ulje i iscijedite limun. Nanesite na kosu smjesu i ostavite nekih 20-ak minuta, pa isperite blagim šamponom. Kosa će vam biti mirisna, meka i sjajna.

Ukoliko nemate dovoljno vremena za često pranje, a htjeli bi mirisnu kosu, kupite si sprej za kosu koji u sebi sadrži miris, a s druge strane nema alkohola, ako vam je kosa osjetljivija. Koristite sprejeve prirodnih mirisa i maske rađene na prirodnoj bazi. Vrućine nisu pogodne za one žene koje se mnogo znoje jer stvaraju dodatan neugodan miris.

Svakoj ženi kosa je važna i potrebno je da ju njeguje. Mirisna, njegovana, svježa i primamljiva kosa je velika želja svake žene i iako je to nekada teško postići, rezultat koji se dobije donosi zadovoljstvo.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši