BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Kako se uspješno boriti protiv hrkanja

sto-pomaze-kod-hrkanja

Hrkanje nije nimalo ugodna pojava, a pored toga što ometa vaš san ujedno može smetati i vašem partneru. Treba znati što pomaže kod hrkanja kako bi što prije mogli mirno spavati. Prije odlaska liječniku treba pokušati s prirodnim metodama.

Uz brojne trikove vjerojatno ćete se moći riješiti ovog neugodnog problema, ali ako ni s jedim od njih ne uspijete spriječiti hrkanje onda je došlo vrijeme za odlazak ljekaru koji će vas uputiti na daljnje pretrage.

Već duže vrijeme hrčete u snu, a ne znate što da učinite po tom pitanju? Jeste li razmislili da promijenite položaj dok spavate i pokušate se okrenuti na bok? Isto tako pomaže i spavanje na trbuhu bez jastuka.Flasteri protiv hrkanja su još jedna metoda koja bi mogla pomoći. Nije ih problem staviti, a u velikom broju slučajeva dali su odlične rezultate.

Prije spavanja treba izbjegavati mliječne proizvode jer potiču stvaranje viška sluzi, što može blokirati dišne kanale i tako izazvati hrkanje. Jogurt i mlijeko ostavite za doručak ili možda za užinu. Navečer pojedite ono što će vas zasititi i nakon čega ćete moći normalno spavati bez bilo kakvih smetnji.

Ako imate problema s hrkanjem, kašljem i disanjem, pomoći će jedna kašika meda svaki dan. Radi se o namirnici koja liječi grlo i sluznicu.

Hrkanje ponekad može uzrokovati alkohol, pa ako želite biti sigurni da nećete nikoga uznemiravati, savjetuje se izbjegavati alkohola u kasnim satima. Osim alkoholnih pića nije dobro piti ni tablete za smirenje jer i one mogu dovesti do hrkanja, a bez obzira što ćete od njih spavati, vaš partner neće biti te sreće.

Kako bi se uspješno borili protiv hrkanja potrebno je osloboditi dišne puteve, a to ćete učiniti uz pomoć tankog ili anatomski prilagođenog jastuka koji možete nabaviti u specijaliziranim dućanima. Kod nekih je mršavljenje bilo uzrokovano većim brojem kilograma i tek kada su smršavili riješili su se problema i mogli su mirno spavati. Mršavljenjem se oslobađa protok zraka i osoba može lakše disati.

Pronađite metodu za koju mislite da bi mogla dati rezultate i s kojom ćete se ubrzo riješiti neugodnog problema. Iako treba biti uporan ako se ne uspije nakon nekog vremena, opet treba znati kada je ipak došlo vrijeme za odlazak doktoru.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši