BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Sve što bi trebalo da znate o spermi!

sperma
Sperma, takođe poznata i pod stručnim imenom ejakulat, predstavlja misterioznu tajnu, tabu, gotovo koliko i tamna strana interneta. Tokom svog života sigurno ste čuli tone mitova o spermi. Jedna od njih je da, recimo, možete da zatrudnite u toploj vodi u kadi, đakuziju, ako je neko tamo ejakulirao. Niz je sigurno nepregledan, ali pitanje je šta je od svega toga istina, a šta su bapske priče. Mada, babe ponajmanje pričaju o ovoj temi. Stoga, hajde da razgraničimo činjenice od fikcije.

Za razliku od nekih bakterija, sperma nije naročito izdržljiva. Dizajnirana je da se deponuje u neposrednoj blizini mesta gde treba da ide da bi ostvarila začeće i brzo umire kada je izložena toploti, hladnoći, promjeni pH vrijednosti, suhoći, čak i izlaganju običnoj vodi, a kamoli vodi koja se miješa sa hemikalijama, a nalazi se u toplim kadama, kao što su đakuzi kade u wellness centrima.

Tako da nemojte da brinete oko odlaska u tople kupke, za koje mislite da se u njima može naći po koji spermić. Sa druge strane, treba da brinete. Definitivno treba da brinete. U stvari, vjerovatno b trebalo da razmilsite dvaput o svojim životnim izborima ako se nađete u takvoj situaciji. Ali sigurno nećete zatrudniti! jPriče o tome kako postoji mogućnost da zatrudnite od sperme koja se nalazi u toploj kadi, kupki ili na sjedišti toalet šolje su samo bapske priče.Ali, ipak, držite se podalje od toplih kada u kojima bi se mogla naći nečija sperma.Muška plodnost može na neki način da bude vrlo delikatna. Zbog toga se preporučuje muškarcima, koji brinu o svojoj plodnosti, da vode računa o svom načinu života. Naime, postoje dokazi da marihuana, alcohol i pušenje umanjuju mušku plodnost. Pored toga, provođenje previše vremena u toplim kupkama takođe smanjuje broj spermatozoida, a time i plodnost muškarca. Tuširanje je u redu, ali duge, tople kupke nisu.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši