BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Zašto djeci treba pokazati ljubav

zasto-djeci-treba-pokazati-ljubav

Svakodnevno djeci iskazujte ljubav. To im je vrlo bitno od najranije dobi, pa nadalje. Svaki dan pronađite vremena i pokažite im koliko vam znače. Ne mora postojati neki razlog, djeca ne traže razlog. Njima je potrebna ljubav koja nema granica, a roditelji tu imaju najveću ulogu. Postoji puno razloga zašto djeci treba pokazati ljubav.

Obasipajte ih potporom, sigurnosti, pažnjom. Ljubav prema djeci se može iskazati lijepim riječima, poštovanjem, potporom, prihvaćanjem, dobrim odgojem i skrbi za njima. Samim rođenjem oni čeznu za svojim roditeljima, najviše majkama koje im od prvog dana pružaju toplinu, mir, daju prvu tjelesni kontakt, dojenjem pružaju hranu i utjehu, oslonac i sigurnost. U svim fazama odrastanja djeca čeznu za roditeljskom ljubavi i ona im je vrlo potrebna. Oni se moraju osjećati voljenima i prihvaćenima. Mnogi roditelji ponekad zanemaruju svoje djecu i to ne namjerno, jednostavno im obaveze i način života oduzimaju vremena i tu djeca najviše ispaštaju. Iako djecu u pubertetu roditelji i obaveze koje imaju iritiraju, na kraju dana čeznu za roditeljskim zagrljajem i lijepom riječju.

Roditelji trebaju biti najveća podrška i motivacija, kako bi djeca svaku prepreku s lakoćom prošla i kako ona ne bi ostavila nikakav duboki trag na njima. Kada pogriješe objasnite im da moraju ispraviti pogreške i na kraju ih ohrabrite.

Nemojte se ustručavati svaki dan reći im da ih bezuvjetno volite i da su vam sve na svijetu. Za djecu brižno i voljeno djetinjstvo mnogo znači, jer tako se oni oblikuju kao osobe u budućnosti.Biti dijete nekada nije lako, djeca se susreću s mnogim padovima, nezgodnim situacijama, razočaranjima… i iz svega moraju izaći jači. Život nije jednostavan, a vi kao njihovi roditelji, njihovi ste najveći učitelji. Ispunite svoju zadaću uspješno. Budite svojoj djeci oslonac i podrška, neka znaju da se mogu osloniti na vas.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši