BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Zašto je treniranje u sportskim objektima efikasnije nego napolju?

teretana-muskarac-djevojka-trening

Sa dolaskom proljeća veliki broj rekreativnih sportista je teretane i  sale za vježbanje zamenilo sa trčanjem duž parkova i treninzima pod vedrim nebom. Vježbanje u prirodi, pogotovo nakon duge i hladne zime, za mnoge vježbače predstavlja osvježenje. Ipak neki segmenti treninga su izvodljiviji i produktivniji u okviru teretane jer nam sportski objekti obezbjeđuju pojedine uslove, a samim tim i rezultate, koje nam vježbanje u prirodi nikad neće nadomjestiti. 

STRUČNI NADZORjTeretane posjeduju stručna lica koja su tu da nadziru i prate vaš trening, te mogu u svakom trenutku da pruže adekvatan savjet koji je u skladu sa vašim postavljenim ciljevima. Takođe, obučenost profesionalnih trenera se ogleda u raznolikim tipovima vježbi koje mnogo brže i efikasnije doprinose boljem izgledu i fizičkoj spremnosti.
ŠIROK SPEKTAR MOGUĆNOSTI
Pored toga što u teretani možete voziti sobni bicikl ili trčati na traci, na raspolaganju je i veliki broj sprava koje omogućavaju raznovrsno vježbanje, a samim tim je lakše i trening prilagoditi sopstvenim željama i potrebama. Pored toga, veliki broj sala za vežbanje nudi i razne vidove vođenih grupnih treninga, među kojima svako može pronaći fizičku aktivnost koji mu najviše leži i odgovara.
DODATNA MOTIVACIJA
Kako bi ispinili postavljenje ciljeve, mnogim vježbačicama je potrebna dodatna motivacija. Bilo da se radi o „radnom okruženju“ ili prilikom treninga, mnogo je lakše kada posjedujete trenera koji će vas na pravi način motivisati i usmjeravati tokom cijlog treninga.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši