BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Čudotvorni prah od narandžine kore

481728007

Da li ste znali da se u kori narandže krije najviša koncentracija vitamina C? Donosimo vam jednostavan recept za prah od narandžine kore na kome će vam vaše tijelo biti zahvalno…Vitamin C važan je saveznik u borbi protiv raznih bolesti, prehlada i raznih infekcija. Takođe, ima važnu ulogu u regeneraciji tkiva i borbi protiv slobodnih radikala. Kako bi osigurali dovoljnu količinu za naše tijelo, vrlo je važno obratiti pažnju na dovoljan unos tog vitamina.

Priprema domaćeg preparata od korice narandže jedinstvena je jer na taj način tijelo može da iskoristi vitamin C gotovo stopostotno. Naime, upravo se u narandžinoj kori krije najveća koncentracija tog vitamina.Za pripremu vam treba nekoliko narandži, ali izuzetno je važno da budu domaće, odnosno neprskane. Nakon što ste pojeli voće, u rerni osušite korice. Zatim ih sameljite u mlinu za kafu ili blenderu. Prah koji ste dobili spremite u teglu i potom dobro zatvorite. Jedna kašika tog praha sadrži dvostruko više vitamina C nego samo ”meso” ploda. Možete konzumirati kašiku tog praha svakog dana. Ujedno ga možete pomješati s jogurtom ili ubaciti u vaš jutarnji smoothie ili ga jednostavno ubaciti u čašu vode.

Odlična je ”pomoć” i u pripremi raznih poslalastica. S prahom možete aromatizovati vaš kolač i tako omiljeni slatkiš učiniti još boljim.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši