BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Kalijum u vašem tijelu je drastično pao, simptomi su…

peckanje

Poznato je da kalijum ublažava efekte natrijuma – to je samo jedan razloga da ne dozvolite da vašem tijelu zafali ovaj važni mineral.

Ovaj mineral najvažniji je za funkcionisanje srca i svih mišića u tiuelu. Skoro 98 odsto kalijuma nalazi se u ćelijama, što nam govori da i mala promjena njegovog nivoa može brzo da izazove negativne pojave na mišićima, nervima i srcu. Ovih 6 simptoma ukazuju na to da je nivo kalijuma u vašem telu opasno nizak:

Zatvor
Nizak nivo kalijuma ostavlja posljedice na funkcije cijelog tijela, između ostalog i na varenje. Neodstatak kalijuma može da izazove grčeve u stomaku i zatvor.

Nadutost
Kada tijelu nedostaje kalijum, organizam ne može da reguliše nivo natrijuma, što dovodi do nadimanja.

Visok pritisak
Stručnjaci smatraju da kalijum ublažava efekte natrijuma, koji je poznat kao jedan od uzročnika visokog krvnog pritiska, piše Healthy definition.To je još jedan razlog da ne dozvolite da vašem telu zafali ovaj važni mineral.

Umor
Opšti umor može biti još jedan od simptoma niskog kalijuma. Iskusićete neprijatnu iscrpljenost i pospanost, iako se niste opšte umarali. Da bi tijelo pravilno funkcionisalo, ćelije zahtevaju kalijum – bez njega, nema ni energije.

Peckanje i utrnulost
Kalijum je ekstremno važan mineral za ljudsko telo jer poboljšava zdravlje nervnog sistema. Ako je njegov nivo snižen, ne čudite se ako se javi osjećaj peckanja na bilo kojem mestu na telu, kao i utrnulost.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši