BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Maslinova grančica i list kao lijek

grana

Naučnici su dokazali da je ekstrakt lišća maslinovog drveta odličan za zdravlje, jer ima vrlo korisna svojstva i njime možemo tretirati brojna oboljenja.Sve prednosti ovog lišća mogu pomoći u lečenju bolesti kardiovaskularnog i imunolog sistema, povećanju energije, regulisanju krvnog pritiska, prevencijiu dijabetesa i Alchajmerove bolesti.

Masline se uzgajaju u mediteranskim zemljama. Takođe rastu u Australiji, Peruu i Čileu. Lišće masline je prvi put upotrebljeno u medicinske svrhe u Egiptu.Antibakterijska svojstva lišća masline se koriste tretiranju raznih infekcija kao što su kandida, meningitis, encefalitis, herpes 6 i 7, hepatitis B, zoster, malarija, tuberkuloza, gonoreja, infekcija mokraćnih kanala, infekcija uha i tako dalje.

Sve prednosti korištenja lišća masline su sadržane u mediteranskoj ishrani. Mediteranska ishrana takođe zahteva visoku koncentraciju maslinovog ulja.Ekstrakt lista maslinovog drva je dostupan u kapsulama, u obliku ulja ili jednostavno – koristite lišće. Možete da napravite čaj od ovog lišća i meda.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši