BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Nekoliko trikova za uklanjanje podočnjaka

okeee

Mame znaju šta znači neispavanost i buđenje sa otocima ispod očiju i podočnjacima, a evo kako da se na prirodan način izborite sa ovim problemom…

Mlijeko

Punomasno mlijeko bogato je amino kiselinama, proteinima, vitaminima i mliječnom kiselinom, a svi ti nutrijenti u kombinaciji pomažu smanjenju otečenost.

Uzmite punomasno mlijeko i u njega umočite dvije vatice, ocjedite višak mlijeka i stavite ih na područje ispod očiju i pustite da djeluje oko 15 minuta. Nakon što ste skinuli vatice, umjite se mlakom vodom.

Čaj

Crni i zeleni čaj sadrže kofein koji sužava sitne krvne žile koje se nalaze ispod očiju, a sadrže i tanin koji stimuliše cirkulaciju.Uzmite dve kesice crnog ili zelenog čaja, najbolje što prirodnijeg i stavite ih na nekoliko minuta u vruću vodu. Izvadite ih i ostavite da se ohlade do sobne temperature i onda stavite na podočnjake oko 15 do 30 minuta.

Aloe vera

Možda ste mislili da je aloe vera dobra samo za opekotine, ali njeni njegujući sastojci poput vitamina E mogu biti odlični za kožu na području ispod očiju jer smiruju i smanjuju otoke.

Ako ste se probudili sa naduvenim podočnjacima, uzmite aloe vera gel i u većem sloju ga nanesite ispod očiju i ostavite da djeluje 10-ak minuta, a onda ga lagano odstranite vatom.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši