BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Pijte samo VODU i skinućete višak KILOGRAMA!

voda

Britanski naučnici su dokazali da voda igra ključnu ulogu u smanjivanju kilaže. Naravno, recept nije da ništa ne jedete i da pijete samo vodu, već da prije svakog obroka popijete pola litre ove tečnosti!
Stručnjaci sa univerziteta u Birmingemu su za ovo istraživanje odabrali grupu gojaznih osoba koje su želele sa smanje kilažu.Svi su obavili razgovor s nutricionistom i dobili spisak zdravih namirnica, ali je suština bila u tome što je polovini njih savjetovano da prije svakog obroka piju po pola litre vode! Drugoj polovini je rečeno da zamisle da su siti pre nego što počnu da jedu.

Istraživanje je trajalo 12 nedelja, a rezultati su pokazali da su oni u grupi koja je pila vodu smršali u prosjeku 4,3 kilograma, a oni koji nisu ostali su samo bez po 0,8 kilograma! Profesorka Helen Pareti sa univerziteta u Birmingemu rekla je da bi gojazne osobe trebalo da piju vodu prije jela.

“Popijte pola litre vode tri puta dnevno prije glavnog obroka i smanjićete kilažu. Kada to kombinujete sa uputstvima o tome kako da povećate fizičku aktivnost i zdravije jedete, skinućete višak kilograma”, rekla je Pareti.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši