BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Stidne dlačice govore o vašem zdravlju

friz

Svi imamo stav o tome kako treba da izgleda intimno područje. Sređivanje intimne frizure je već dugo tema mnogih rasprava, ali rijetko ko se bavi mnogo bitnijom temom, a to je šta stidne dlake govore o vašem zdravlju. Ovo su tri stvari koje vaša intimna frizura otkriva o vama.

STARITE

Sigurno nećete da se oslonite na stidne dlake kao prvi znak da starite, ali i one itekako učestvuju u tom procesu.

– Nakon menopauze, intenzitet rasta dlaka se drastično smanjuje – kaže Rakel Dardik, ginekolog i dodaje da pored toga što se dlake tanje i prorjeđuju, baš kao i dlake na glavi, vremenom postaju sijede, što mnogima teško pada.

TREBA DA PROVJERITE HORMONE

Kada su usklađeni, oni su vaši najbolji prijatelji, ali kada nisu izbalansirani onda su vam najgori neprijatelj jer kontrolišu baš sve u vašem tijelu – od imunog sistema do raspoloženja. Kada nisu u harmoniji, gojite se, iscrpljeni ste i gubite kosu, a to se odražava i na pubični deo. S druge strane, ako odjednom primetite intenzivan rast dlaka, to može biti sindrom tumora jajnika, kaže Šeril Iglesia, ginekolog.

TREBA DA SE OKANETE BRIJAČA

Ne samo da se prirodni žbunić vraća u modu, već je uklanjanje dlaka sa stidnog predjela bilo kojom metodom opasnije od depilacije na bilo kom drugom dijelu tijela. Ako se depilacija ne radi kako treba, garantovano ćete se mučiti sa sitnim crvenim izbočinama koje svrbe, a koje su u stvari urasle dlake. Urasle dlake su i najčešće na vulvi i preponama jer je koža tu mnogo deblja od kože na, recimo, nogama ili ispod pazuha. I ako već morate po svaku cjenu da ih uklanjate, obavezno na tom mestu češće radite piling.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši