BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Znakovi koji ukazuju na to da trebate jesti više kako biste smršavili

obroka-na-dan
Kako biste smršavili morate gubiti kalorije, a kako biste imali što smanjiti morate i unositi u tijelo. Jednostavna matematika.Kako bi započeo proces mršavljenja, metabolizam se mora čistiti. A to se ne može dogoditi ako ne unosite dovoljno hrane u organizam.
Ako naglo ograničite unos kalorija tijelo bi se moglo prebaciti u izgladnjivanje te se tada uništava mišićno tkivo kako bi se zadržala energija. Američka Nacionalna zdravstvena ustanova provela je studiju te je zaključak da bi žene trebale konzumirati najmanje 1200 do 1500 kalorija dnevno. Jednom kad ta količina padne ispod tih brojeva tijelu postaje teško obavljati osnovne biološke funkcije koje nas drže zdravima.
1. Razmišljate cijelo vrijeme o hrani
Ne možete odraditi dnevne obaveze kako treba jer razmišljate o večeri? Vjerojatno ne jedete dovoljno. Uvedite u svoj dnevni plan i male međuobroke koji će vam pomoći da unesete dovoljnu količinu kalorija te da budete usredotočeni na ono što radite. Pomiješajte hranu bogatu proteinima s onom koja sadrži brojna vlakna i tijelo će vam biti zahvalno!
2. Izbacujete obroke
Preskakanje doručka, ili još gore zamjena s kafom, loš je način gubitka kilograma. Izgladnjivanjem do ručka nećete postići ništa. Nedostatak hrane čini vas tjeskobnima i umornima. Kako biste pravilno jeli, uključite u plan prehrane tri velika obroka i dva mala međuobroka sa izvorima zdravih kalorija poput orašastih plodova i namirnica od cjelovitih žitarica.
3. Izostaje vam mjesečnica
Ako na zdrav način gubite kilograme onda se na tijelu ne bi trebale osjetiti velike i loše promjene. No, ne unosite li dovoljno kalorija, a težina pada, menstrualni ciklus postaje neredovit. Može se dogoditi da se uopće ne događa zbog nedostatka zdravih masnoća koje proizvode spolne hormone.
4. Imate jake glavobolje
Mozgu je potrebna glukoza iz krvi, a glukoza nastaje iz ugljikohidrata. Izbacite li unos dovoljne količine hrane, nemojte se čuditi osjećaju slabosti, trncima i treskavici. U tim trenucima u mozgu nedostaje energije.
  1. Osjećate se umorno
Ako nemate energije za kratku tjelovježbu ili izvršavanje fizičke obaveze, ne jedete dovoljno. Zbog manjka kalorija mogli biste se osjećati vrlo slabo i umorno.
6. Vrlo ste razdražljivi
Dugo niste ništa pojeli i vaš organizam osjeća nevjerojatnu glad, vrlo je vjerojatno da ćete se osjećati ljutito i razdražljivo. Nikakav gubitak kilograma nije vrijedan promjene raspoloženja.
7. I nakon obroka ste nezadovoljni
Napunite tanjur cjelovitim žitaricama, zdravim mastima i dobrim bjelančevinama i nećete osjećati potrebu za desertom. Jedna mala salata s niskim udjelom kalorija će vas samo ostaviti gladnima, a organizam s time ne može ništa.

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši