BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Kako usporiti Parkinsonovu bolest

 alat

Parkinsonova bolest je degenerativno stanje za koje još uvijek ne postoji lijek, ali postoje razni načini koji će vam pomoći otkriti kako usporiti Parkinsonovu bolest i tako imati više uvjeta za normalan život.

Postoji nekoliko prirodnih metoda koje će pomoći oboljelima da se ublaže simptomi i omogući da još dugo budu aktivni članovi zajednice.Da bi znali kako si pomoći potrebno je poznavati stare recepte te kako skuhati čaj koji će pomoći ublažiti tegobe. Važno je redovito piti biljni čaj s umirujućim djelovanjem kako bi imali što više šanse u borbi protiv bolesti.

Želite li pokušati s biljnim čajevima možete uzeti jednu kapsulu valerijane, jednu malu žlicu lavande koju ćete preliti vrućom vodom ili dodati 20 kapi tinkture pasiflore u čašu s vodom.Dobro je piti čaj obogaćen polifenolima kao što je zeleni čaj. Upravo se u njemu nalazi velika koncentracija polifenola ili antioksidansa koji mogu zaštititi od Parkinsonove bolesti.

Spomenuti antioksidansi su važni jer onemogućuju razgradnju moždanih stanica odgovornih za proizvodnju moždanog spoja važnog za prijenos signala koji će koordinirati pokrete. Dođe li do smanjenja tih stanica otežat će se normalno kretanje osoba kojima je dijagnosticirana bolest.

Zeleni čaj bi trebao postati dio svakodnevne rutine bez obzira imate li bolest jer je puno dobrih razloga zašto bi ga svi trebali piti.Zdrave životne navike još su jedan korak prema boljem zdravlju i ublažavanju postojećih simptoma. Kako bi bili sigurni da ćete moći usporiti Parkinsonovu bolest potrebno je jesti puno bobica, pa bi tako bobičasto voće trebalo biti dio rutine. Zdrave navike podrazumijevaju što više voća i povrća.

Posebno se izdvaja bobičasto voće koje uspijeva ljeti, a smatra se odličnim izvorom antocijanina ili biljnih spojeva koji mogu pomoći smanjiti rizik od bolesti ili u zaštiti moždanih stanica. Ne obiluju samo bobice flavonoidima nego i čokolada, tako da je više nego jasno što treba konzumirati kako bi se zaštitili od neurološkog poremećaja.

Za bolje zdravlje svakog čovjeka potrebno je voditi računa o zdravim životnim navikama, pa tako ne zaboraviti i da postoji alternativna medicina.

Među uspješnim metodama svoje je mjesto pronašla biljka gouteng. Radi se o kineskoj biljci koja se već stoljećima koristi u Kini, a na temelju provedenih testiranja u zdravstvenim ustanovama na Zapadu, pokazalo se da je upravo ona lijek za olakšavanje simptoma.

Otkriveno je da se u biljci nalazi alkaloid izor koji pomaže normalizirati proces umiranja moždanih stanica, a na što često negativno utječe Parkinsonova bolest. Želite li pokušati s ovom biljkom potrebno je prvo konzultirati se s liječnikom


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši