BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Napravite ulje od lovora, napravićete eliksir!

lovorovo-ulje-600x400
Lovorov list je dobro poznat i omiljen začina, a dugo je imao posebno mjesto u našim kuhinjama. No, malo tko zna da je lišće ovog mediteranskog zimzelenog stabla se mogu koristiti u mnoge zdravstvene svrhe, ne samo za pripremu hrane.

Stari recept od lišća lovora potopljenog u maslinovom ulju treba da odstoji 21 dan u staklenoj posudi. Dokazano je da ova mediteranska biljka liječi mnoge bolesti.Možete koristiti ove lišće kako bi se pripremiti ljekoviti ulje, koje posjeduje izvrsna zdravstvene svojstva. Danas ćemo vam predstaviti nešto više o svojstvima ovog proizvoda te način njegove primjene.

Lovorov list – zdravstvene prednosti:
– To smanjuje bolove
– Smiruje živčani sustav
– Povećava i potiče proces znojenja
– Jača imunološki sustav
– Potiče ukupnu mentalnu aktivnost

Uz to se možete koristiti za liječenje proširenih vena i bolnih zglobova.Pored navedenih lekovitih svojstava ovako dobijeno ulje normalizuje funkciju crijeva jetre i bubrega.

Kako napraviti ulje od lovora – RECEPT

Potrebni sastojci:
– 30 grama listova lovora
– 250 ml maslinovog ulja

Način pripreme:
Zgnječite lovorove listove i prelijte maslinovim uljem preko njega. Stavite smjesu u staklenu bocu, zatvorite ga čvrsto i pustiti da stoji mirno na tamnom i hladnom mjestu 14 dana.Protresite bocu je sadržaj s vremena na vrijeme. Nakon dvije sedmice  procijedite ulje kroz gazu i prenijeti tekućinu u drugu posudu. Držite dobiveno lovorovo ulje u hladnoj sobi.

Lovorovo ulje kao lijek:

Ako je potrebno, lagano zagrijte ulje na pari. Utrljajte ulje temeljito na bolesne zglobove.

Osim u liječenju zglobova, lovor ulje se također koristi za liječenje upaljenih limfnih čireva, migrene, i bolesti uha. Ako imate jake glavobolje potrebno je primijeniti ulje na sljepoočnici. Na taj način bol će nestati vrlo brzo.

Lovorovo ulje može se zamijeniti aspirin, jer je u mogućnosti smanjiti povećanu tjelesnu temperaturu. Ona također pomaže u uklanjanju bolova u želucu i crijevima, normalizira funkciju jetre i bubrega, i poboljšava apetit.

Također lovor ulje je super za preventivne mjere. Ono ima sposobnost da se poveća otpornost na infekcije, odnosno je super kad je u pitanju jačanje imuniteta.

Možete koristiti lovorovo ulje kod kuće kako bi se pripremili losion za rješavanje problema sa kožom na licu. Ovaj losion je vrlo učinkovit u borbi protiv akni i mitesera.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši