BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Dva trika koji odmah snižavaju krvni pritisak

luul

Problem sa visokim krvnim pritiskom ne muči više samo starije, već i mlađe ljude. Mnogi i pre 40. godine dobijaju prve lekove od doktora koji bi trebalo da im snižavaju visok pritisak a da i ne znaju da je i majka priroda davno poklonila neka rješenja za to. Ovo su najbolja 2 rješenja koji će vam ODMAH nakon konzumacije spustiti pritisak na podnošljiviji nivo.

Cimet

Nekoliko studija potvrdilo je kako sistolički i dijastolički pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin. Ubacite li pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visok krvni pritisak. Za instant-efekat popijte pola kašičice cimeta u prahu, a nakon toga uzmite čašu vode.

Bijeli luk

Ova zdrava namirnica gotovo momentalno spušta krvni pritisak. Bijeli luk djeluje na krvne sudove tako što ih opušta i proširuje zbog čega krv cirkuliše lakše i time se snižava pritisak.Za instant djelovanje i trenutno snižavanje pritiska pojedite sirovo čeno bijelog luka sa hljebom ili ga isjeckajte u salatu ili jelo.Može i sa jogurtom.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši