BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Šta je floriterapija

Floriterapija je terapija koja osobi pomaže kod problema sa snom, motivacijom, odnosima s drugima, nezadovoljstvom, nervozom, učenjem i koncentracijom. Floriterapija je blag i prirodan način liječenja, koju koriste mnogi psihoterapeuti i liječnici, kako bi poboljšali opće stanje osobe.

Floriterapija se koristi kao zdravstvena zaštita u svakodnevnim životnim situacijama poput uznemirenosti, straha, emotivnih problema, stresa, nesanice i težih mentalnih problema.Smatra se i jednom podvrstom homeopatije, te predstavlja holistički način liječenja. Floriterapija pomaže osobi da se riješi negativnih stavova, te poboljšava kvalitetu vjere, upornosti, urednosti, samouvjerenosti, hrabrosti i dosljednosti.

Na potpuno prirodan način se uz pomoć florioterapije osoba može riješiti negativnih misli i osjećaja, te se osjećati sretno, zdravo i zadovoljno.

Terapija floriterapijom se konzumira oralno, četiri puta na dan, iz bočice koju priprema floriterapeut. Neka standardna doza je 4 kapi 4 puta na dan. Kapi se kapaju direktno ispod jezika. Cvjetne esencije mogu se upotrebljavati i u obliku kupke, u spreju ili u obliku kreme.Tretman se provodi kroz mjesec dana, a rezultati su vidljivi vrlo brzo, te se stalne promjene očekuju par mjeseci nakon liječenja.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši