BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Pileća supa ima protuupalna svojstva

Pileća supa nudi protuupalna svojstva koja olakšavaju simptome prehlade, tvrde znanstvenici.Dodatna su istraživanja potvrdila da aroma, začini i temperatura supe može pročistiti dišne putove koji zadaju najviše problema.

Dr. Gail van Diepen je izjavio za Daily Mail: “Važno je povećati unos tekućine u organizam ako ste prehlađeni. Kada ste bolesni tijelo treba nadomjestiti izgubljenu tekućinu, a topla će supa napraviti baš to”. Iako znanost ne može identificirati koji sastojci iz supe pomažu u borbi protiv prehlada, vjerojatno se radi o njihovoj kombinaciji.

Većina supaa sadrži namirnice koje su pune nutrijenata – vlakana, vitamina C i antioksidanata koji jačaju imunitet kako bi se on lakše borio protiv simptoma prehlade.

Donosimo recept za domaću pileću supu:

Potrebni sastojci i priprema
U hladnu vodu dodajte pileće meso. Birajte komade pileta s kostima zbog arome. Dodajte mrkvu, peršun, celer, kelerabu i jednu svježu papriku koju ćete prethodno očistiti.
Jednu manju glavicu crvenog luka (cijelu, ne rezanu) prepržite kratko na vatri te dodajte mesu i povrću. Dodajte vodi jedan režanj bijelog luka ukomadu.
Kada supa zavrije, smanjite vatru i s površine pokupite kašikom nečistoće (to se radi kako bi supa ostala “bistra”)
Umjesto soli koristite vegetu
Kuhajte tako u polupokrivenoj posudi dok meso ne omekša
20-ak minuta prije kraja dodajte povrća po želji (karfiol, brokula, kelj, mladi luk, grašak…).
Iz supee izvadite papriku, celer, kelerabu i luk te dodajte bibera po ukusu
Isključite vatru, procijedite juhu te dodajte kopra i ostavite poklopljeno nekoliko minuta
Dodajte tjesteninu ili okruglice od griza


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši


Vremenska prognoza

Funded by Norwegian Ministry of Foreign Affairs | Implemented by and | In cooperation with Ministry of Health of Tuzla Canton