BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Luk kao prirodan lijek

Svako voli luk u salati, sosovima i naravno uz grilovanu hranu, ali da li ste znali koja zdravstvena svojstva zapravo sadrži? Ne samo da je odličan za zdravlje, luk se može koristiti na mnoge načine kao prirodan lijek.Možda niste znali, ali luk je odličan lijek za zubne probleme.
On može da izliječi zubobolju, kao i mnoge druge probleme koji se mogu javitiStavite parče luka na zub ako imate zubobolju i bol će proći. Samo treba da ga držite da odstoji par minuta i zubobolja će se ublažiti vrlo brzo.
Razlog za ovo je vrlo jednostavan. Luk sadrži antiseptička i antiupalna svojstva. Jednom kada zagrizete luk i kada on pusti svoje sokove u vaša usta, počinje borba protiv bakterija i upale. Ovo smanjuje infekciju i bol. Iako luk može da izliječi zubobolju, postoje i druge metode
Ulje karanfilića je provjereni lijek sa tradicijom koji pomaže kod zubnih problema i problema sa ustima. Samo je potrebno da umočite vatu u ulje karanfilića zajedno sa malo maslinovog ili kokosovog ulja i stavite na bolno mesto. Bol će nestati za par minuta. Karanfilić je prirodan analgetik i čini da predio utrne.
Ispiranje usta sa analgetičkim sredstvima je takođe dobra ideja za smanjenje bola u zubima. Takođe možete da koristite četkicu za zube kako biste očistili zube od ostataka hrane i bakterija koje izazivaju zubobolju.

Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši