BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Za blistav osmjeh

Stomatolog dr Levis Ehlih iz Sidneja je jedan od najseksipilnijih i najomiljenijih u Australiji. Zbog svog izgleda njegove savjete žene slijepo slušaju, a on preporučuje prirodne načine da održavate zdravlje zuba i oralnu higijenu na najvišem nivou.

Dr Ehlih je zagovornik teorije da ukupno zdravlje čoveka zavisi od zdravlja njegovih usta.

On sam ustaje svako jutro u šest sati, pije rastvor vode i jabukovog sirćeta.

Doručuje omlet sa povrćem i to je njegov izbor sve do ručka.

“Za ručak jedem salatu s povrćem i piletinom ili nekim drugim proteinima. Popodne grickam orašaste plodove i eventualno crnu čokoladu, nekada i celer i šargarepu. Posle posla redovno vježbam, najviše napolju, lagano trčim ili šetam, nekada plivam. Za večeru jedem mnogo povrća i komad ribe”, rekao je zgodni doktor za “Daily mail”.

Naglašava da je spavanje najvažniji dio njegovog dana, pa u krevet odlazi oko pola deset.Sve to doprinosi njegovo zdravlju, ali održava i njegove zube zdravim. Pije i dosta zelenog čaja koji osvježava dah.

“Zeleni čaj je bogat flavonoidima, ima jako oksidativno dejstvo i nenadmašan je ako želite da imate svjež dah. Katehin iz zelenog čaja sprječava razvoj bakterija koje su zaslužne za bolesti desni, a polifenoli smanjuju količinu sumpora u ustima”, objasnio je doktor


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši


Vremenska prognoza