BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Trčanje najbolji lijek za psihički umor

Tjelesna neaktivnost uslijed širenja sjedilačkog načina života, manjka slobodnog vremena i loša educiranost svakim danom predstavlja sve veću opasnost za zdravlje ljudi, a najviše je povezana s poslom i radnim navikama. Stres, dugi radni sati i cjelodnevno sjedenje ispred računala nepogodno utječe na zdravlje, ali sve se to može eliminirati kroz fizičku aktivnost koja dokazano čisti tijelo od nagomilanog stresa.

Iako svi oblici tjelovježbe povoljno utječu na mozak, istraživanja su pokazala da aerobno vježbanje kao što je trčanje, u većoj mjeri djeluje na moždanu aktivnost. Ono utječe na mozak tako da pospješuje kognitivne funkcije, što omogućuje lakše suočavanje sa svakodnevnim izazovima čime se mozak manje umara, a tijelo se osjeća osnaženo.

Pritom treba spomenuti da korist možemo imati i od redovite, svakodnevne tjelesne aktivnosti, kao i od samo jedne prilike u kojoj smo vježbali. To pridonosi i povećanju radnog elana što dovodi do boljih rezultata na poslovnom planu.

S vremena na vrijeme iskočite iz odijela i cipela te obujte lagane tenisice i zaputite se u obližnji park. Odvojite vrijeme za sebe te uživajte u prirodi i svježem zraku dok jačate tijelo i um. Kada na vlastitoj koži osjetite sve prednosti ovakvog načina tjelovježbe, osvijestite i svoje kolege na poslu.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši