BHZdravlje

Nema reklama za prikazivanje


Uskoro u BiH „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“

Pharma Maac i Wellion pokreću jedan zanimljiv projekat „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“, kao zdravstvena inicijativa sa ciljem preventivnog djelovanja u borbi protiv dijabetesa, najbrže rastuće bolesti modernog doba.

U toku 15 dana planiran je  obiilazak 20 gradova i  23 lokacije, te svim zainteresiranim građanima pružiti mogućnost potpuno besplatnog mjerenja šećera uz stručna savjetovanja, kontrolu kvaliteta Wellion aparata, edukaciju i obuku o pravilnom načinu mjerenja sećera, ukazivanje na značaj prevencije, te djeljenja besplatnih uzoraka.

Broj pacijenta sa dijabetesom raste iz sata u sat. Njihov šećer u krvi, vrlo često, nije dobro regulisan što može dovesti do brojnih komplikacija i posljedica. Prema mnogim statistikama, ljudi se susreću sa simptomima dijabetesa ali tome ne poklanjaju gotovo nikakvu pažnju. Upravo iz ovog razloga je jako važno govoriti  o dijabetesu, širiti svijest o ovoj pandemiji te djelovati preventivno.

Projekat „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“ kreće 25.03. i traje do 08.04. ove godine.
Gradovi koji su palanirani kroz ovaj projekat su; Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Trebinje, Livno, Bugojno, Travnik, Bihać, Cazin, Prijedor, Banja Luka, Doboj, Tešanj, Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Goražde, Foča, Zenica. Akcija će se  u Tuzli  odvijati  četvrtog  aprila na dvije lokacije,  na parkingu Mercator Centra od 08 do 13h  i od 15 do 19h na Trgu Slobode.


Podijeli s prijateljima

Vezani sadržaji

BH Zdravlje na facebooku


Komentariši